Представництво в адміністративних справах

З адміністративними правопорушеннями Ви можете зіткнутися в разі, якщо компетентні державні органи встановлять, що Ви вчинили правопорушення і повинні бути притягнуті до відповідальності. Це можуть бути порушення податкового, будівельного, природоохоронного законодавства, порушення пожежних, дорожніх, транспортних, санітарно- епідеміологічних норм і правил. Якщо мова йде про громадян, то в основному це порушення правил дорожнього руху, громадського порядку. Якщо мова йде про діяльність організації, то це порушення податкового законодавства, різних вимог безпеки, які повинні дотримуватися юридичними особами.

Як правило, починається процедура притягнення до відповідальності зі складання протоколу про адміністративне правопорушення. Покарання за адміністративне правопорушення менш суворе, ніж за кримінальне правопорушення, однак і воно може викликати ряд неприємних моментів.

Насамперед, щодо юридичних осіб як покарання застосовуються штрафи у великому розмірі, діяльність юридичної особи може бути припинена, посадова особа або керівник організації можуть бути позбавлені права займати керівні посади, здійснювати підприємницьку діяльність з управління юридичної особи, можливо і застосування покарання, пов'язаного з ізоляцією від суспільства на незначний термін.
Тому для того, щоб знизити негативні наслідки покарання, або, тим більше, у разі, якщо Вас притягають до відповідальності необгрунтовано, слід звернутися за допомогою до адвоката.

Дана послуга надається підприємцям та організаціям з різною організаційно-правовою формою, а також громадянам. При цьому адвокат захищає Ваші інтереси в державних органах або в суді. Це також обумовлено специфікою адміністративного права. За окремі правопорушення притягти до відповідальності своїм рішенням може посадова особа компетентного державного органу, а за інші особа притягується до відповідальності тільки за рішенням суду.

Слід знати, що навіть якщо посадовою особою було винесено рішення про притягнення Вас до відповідальності, ще є можливість виправити (поліпшити) ситуацію. Рішення посадових осіб можуть бути оскаржені у вищі органи чи в суд, а рішення суду можна оскаржити у вищестоящу судову інстанцію. Для того, щоб не допустити цього, найкраще, щоб адвокат відстоював Ваші інтереси з самого початку процесу притягнення до відповідальності.

Адвокат може представляти Ваші інтереси на будь-якій стадії справи. Адвокат допоможе Вам уникнути ситуації необгрунтованого притягнення до відповідальності. Допоможе знайти наявні допущені посадовими особами або судом порушення закону, внаслідок яких Ви не будете притягнуті до відповідальності. У процесі надання послуги адвокат складає заяви і скарги, збирає необхідну інформацію, захищає інтереси при розгляді справи, оскаржить неправомірні рішення посадових осіб або суду та інше.

Вартість послуги залежить від складності справи, від стадії вступу адвоката у справу, а також від особи (фізична або юридична особа), що звернулося за допомогою (як правило, для юридичних осіб, дана послуга коштує дорожче).