Представництво в кримінальному судочинстві

На роботу адвоката у кримінальних справах впливає специфіка кримінального законодавства, він може представляти інтереси підозрюваних, обвинувачених, підсудних та засуджених осіб.

Спеціалізація кримінального адвоката полягає в захисті інтересів осіб, які підозрюються або обвинувачуються у вчиненні одного або кількох злочинів. Головна мета адвоката у кримінальних справах- завершити справу законним і обгрунтованим рішенням. Для цього адвокат кримінальний домагається справедливості як щодо особи, яка бажає позбутися кримінального переслідування, так і відстоює права потерпілого в кримінальній справі.

Кримінально-процесуальний кодекс України дає кримінальному адвокату достатню кількість повноважень для того щоб відстояти права клієнта.

Не обійтися без адвоката у кримінальних справах? Ми допоможемо вам на будь-якій стадії кримінального переслідування

Ви можете звертатися до допомогою адвоката на будь-який з стадій кримінального переслідування. Кримінальне переслідування- це процес, який складається з декількох етапів, і на будь-якому з цих етапів вам можуть знадобитися послуги кримінальної адвоката для відстоювання особистих прав та інтересів.

Етапи кримінального переслідування:

1. Етап оперативної діяльності співробітників правоохоронних органів. Якщо до вас надійшов виклик до міліції, щоб дати пояснення, то це вже вагомий привід для звернення до адвоката. Кримінальний адвокат простежить за тим, щоб ваші права на даній стадії кримінального переслідування були дотримані і встановить причини претензій з боку міліції (наскільки велика ймовірність порушення кримінальної справи проти вас або притягнення до кримінальної відповідальності).

2. Порушується кримінальна справа. По відношенню до вас порушується кримінальна справа, ви стаєте підозрюваним або обвинуваченим у скоєнні злочину, вас затримують співробітники міліції та ізолюють, щодо вас обрали запобіжний захід- все це, безумовно, незаперечні підстави для звернення за допомогою до адвоката, адже з вашого питання ведеться дізнання або попереднє розслідування.

Пам'ятайте, що на даному етапі ви можете вимагати, щоб адвокат з кримінальних справ був поруч при будь-якому з слідчих дій, які здійснюються співробітниками правоохоронних органів. Так ви можете уникнути порушень особистих прав і законів при зборі доказів правоохоронними органами. У процесі слідства адвокат кримінальний допомагає обвинуваченому будувати лінію свого захисту, сприяє встановленню істини, збирає і передає докази, що виправдовують або зменшують провину.

3. Кримінальна справа розглядається в суді. На даній стадії суд приймає рішення, чи вдалося довести або показати участь підсудного у скоєному злочині. Адвокат відстоює інтереси клієнта, грунтуючись виключно на його позиції.

4. Виноситься обвинувальний або виправдувальний вирок. Коли підзахисний не погоджується з винесеним вироком, кримінальний адвокат допомагає йому скласти скаргу на вирок і забезпечує захист його прав на етапі апеляційного та касаційного оскарження, при подачі оскарження до Європейського суду.